Om Sundhed og forebyggelse

Om Sundhedogforebyggelse

Sundhed indebærer sund kost og motion – det er de fleste bekendt med. Der, hvor vandene ofte bliver delt er, når det kommer til spørgsmålet om hvorvidt man skal supplere den sunde kost med ekstra vitaminer og mineraler. Medierne har ofte for vane at male et glansbillede om, at så længe man spiser sundt og varieret, så behøver man ikke tænke mere over ens sundhed. Dette er langt fra sandheden.

Videnskaben har efterhånden bevist rigtig mange gange, at det gavner helbredet, hvis man supplerer med ekstra vitaminer og mineraler. En af de seneste store nyheder fra videnskaben kommer fra Danmark. En stor undersøgelse fra Rigshospitalet viste, at man kan nedbringe risikoen for at dø af hjertesvigt med over 50 % ved at spise Coenzym Q10. En lignende undersøgelse fra Sverige viste samme overbevisende resultat, hvor hjertepatienter fik Q10 kombineret med mineralet Selen. Her faldt dødeligheden også med over 50 %.

Det er historier som disse der er med til at aflive myten om, at vitaminer og mineraler ikke har nogen virkning.

Denne side er til alle, der gerne vil informeres, informere og diskutere om hvad der sker inden for sundhed og forebyggelse. Deltag gerne i debatten her på siden eller på min facebookside.

Hvem er Sundhedogforebyggelse

Mit navn er Martin, og jeg er redaktør på denne side.

Jeg er uddannet M.Sc. Pharm fra Københavns Universitet. Målet med denne side er, at jeg gerne vil være med til at aflive myten om, at nutritional intervention (brugen af kosttilskud) ikke er nyttigt. Jeg holder mig dagligt opdateret om nyheder indenfor mit område. Nogle gange skriver jeg selv et blogindlæg, andre gange viderebringer jeg blot andre spændende historier. Under fanen links og referencer findes en række sider, som jeg bruger til at få et overblik.

Jeg interesserer mig mest for Coenzym Q10 og mineralet selen, pga stoffernes store effekt på hjertet og immunforsvaret. Dog er jeg også meget interesseret i D-vitamin og vitamin B12.

Jeg driver udelukkende siden i min fritid, hvorfor mine opslag på Facebook ofte er på skæve tidspunkter. Meningerne her på siden er mine egne og hvis jeg linker til specifikke sider/produkter, så er det fordi, jeg godt kan stå inde for disse. Jeg får heller ikke kommision fra nogle firmaer.

Folk skal være mere end velkommen at skrive til mig hvis der skulle være spørgsmål. Se nedenfor

4 thoughts on “Om Sundhed og forebyggelse

 • 4. juli 2018 at 8:21
  Permalink

  Hej Martin

  Jeg stødte lige på din artikel om vitamin K2. Super godt skrevet!

  Jeg har selv lige publiceret en artikel om samme emne på mit site mikrobiom.dk
  https://mikrobiom.dk/vitamin-k2/

  Jeg er startet op fornylig, men kan se at du har været igang et stykke tid. Ser ud til at vi skriver om mange af de samme ting 🙂 Så måske kan vi samarbejde på en eller anden måde? Anyways.. Keep up the good work! 😉

  Reply
  • 25. september 2018 at 18:39
   Permalink

   Hej Jacob, tak for din besked! Jeg tager et kig på din hjemmeside 🙂 Hilsen Martin

   Reply
 • 29. juli 2018 at 1:59
  Permalink

  Hvilke kosttilskud skal man tage, hvis man vil optimere sin sædkvalitet.

  Er der forskel på kvaliteten af de kosttilskud, som producenter sælger. Her tænker jeg på mærker og priser.

  Jeg høre gerne gode råd fra Jer om angående kost, hudplejeprodukter, stress, miljøpåvirkning osv.

  Reply
  • 25. september 2018 at 18:36
   Permalink

   Tak for din besked. Beklager jeg først ser dit indlæg nu. Jeg vil prøve at dele dine spørgsmål i tre dele
   .
   Hvilke tilskud skal man tage: Der er blevet lavet forskning, hvor man har set gode resultater med tilskud af Q10, selen og zink. Dette bør dog afstemmes med en erfaren behandler. Her er fx Nanna Stigelgod inde for dette område. Hendes hjemmeside er: https://www.nannastigel.dk/blog

   Er der forskel på kvaliteten af de kosttilskud: Der er stor prisforskel men der er også stor kvalitetsforskel mellem producenterne. Et firma som Pharma Nord ligger i den dyere ende af skalaen men til gengæld kan du også være sikker på, at vitaminerne og mineraler optages af din krop. De har lavet forskning til at bakke denne påstand op.

   Råd angående kost, hudplejeprodukter, stress, miljøpåvirkning osv: Dette ligger desværre udenfor mit område så jeg har ikke lyst til at guide dig her. Men jeg kan igen henvise til Nanna Stigel, som er fertilitetsekspert. Hun har skrevet om det, du spørger om: https://www.blivgravid.nu/blog/

   Håber du får glæde af svaret. Hilsen Martin

   Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *