Om Sundhed og Forebyggelse

Denne side er til alle, der gerne vil informeres, informere og diskutere om hvad der sker inden for sundhed og forebyggelse. Deltag gerne i debatten her hjemmesiden eller på min facebookside.

Sundhed er mange ting og indebærer bl.a. sund kost og en aktiv livsstil. Sundhed er faktisk et emne, der optager de fleste danskere. Vi vil gerne vide, hvordan vi forebygger sygdomme og hvordan vi optimerer vores helbred så vi får en så høj livskvalitet som overhovedet muligt. Der, hvor vandene ofte bliver delt er, når det kommer til spørgsmålet om hvorvidt man bør supplere den sunde kost med ekstra vitaminer og mineraler. Man hører ofte, at så længe man spiser en såkaldt “sund og varieret kost”, så behøver man ikke gøre mere for at fremme ens sundhed og livskvalitet. Dette er måske ikke hele sandheden.

Videnskaben har efterhånden dokumenteret mange gange, at det kan være helbredsfremmende, hvis man supplerer med ekstra vitaminer og mineraler. Et fint eksempel herpå stammer fra en stor undersøgelse fra Rigshospitalet, som viste, at man kan nedbringe risikoen for at dø af hjertesvigt med 42% ved at indtage stoffet Coenzym Q10. En lignende uafhængig undersøgelse fra Sverige viste samme overbevisende resultat, hvor hjertepatienter fik Q10 kombineret med spormineralet Selen. Her faldt dødeligheden med over 50%. Det er historier som disse, som skal være med til at nuancere debatten således at folk bedre kan forholde sig til hvad der er op og ned i sundhedsdebatten.

Hvem er står bag Sundhedogforebyggelse

Mit navn er Martin, og jeg er redaktør på denne side.

Jeg er indehaver af titlen cand.scient.pharm fra Københavns Universitet. Jeg holder mig opdateret om den nyeste forskning indenfor mit område og vil forsøge på bedste vis at videreformidle denne viden på lægmandssprog her på siden og Facebook. Nogle gange skriver jeg selv mine indlæg og andre gange viderebringer jeg blot andre spændende historier fra andre sider, fx. Naturli, Helsedebatten og Sund-Forskning.

Jeg driver siden i min fritid og meningerne her på siden er mine egne og jeg får ikke kommision fra firmaer som jeg måtte nævne. Så hvis jeg nævner specifikke produkter så er det fordi jeg enten selv bruger dem eller at jeg har en videnskabelig formodning om at disse produkter kan have en positiv effekt på vores helbred.

Folk skal være mere end velkommen at skrive til mig hvis der skulle være spørgsmål.

4 thoughts on “Om Sundhed og Forebyggelse

 • 4. juli 2018 at 8:21
  Permalink

  Hej Martin

  Jeg stødte lige på din artikel om vitamin K2. Super godt skrevet!

  Jeg har selv lige publiceret en artikel om samme emne på mit site mikrobiom.dk
  https://mikrobiom.dk/vitamin-k2/

  Jeg er startet op fornylig, men kan se at du har været igang et stykke tid. Ser ud til at vi skriver om mange af de samme ting 🙂 Så måske kan vi samarbejde på en eller anden måde? Anyways.. Keep up the good work! 😉

  Reply
  • 25. september 2018 at 18:39
   Permalink

   Hej Jacob, tak for din besked! Jeg tager et kig på din hjemmeside 🙂 Hilsen Martin

   Reply
 • 29. juli 2018 at 1:59
  Permalink

  Hvilke kosttilskud skal man tage, hvis man vil optimere sin sædkvalitet.

  Er der forskel på kvaliteten af de kosttilskud, som producenter sælger. Her tænker jeg på mærker og priser.

  Jeg høre gerne gode råd fra Jer om angående kost, hudplejeprodukter, stress, miljøpåvirkning osv.

  Reply
  • 25. september 2018 at 18:36
   Permalink

   Tak for din besked. Beklager jeg først ser dit indlæg nu. Jeg vil prøve at dele dine spørgsmål i tre dele
   .
   Hvilke tilskud skal man tage: Der er blevet lavet forskning, hvor man har set gode resultater med tilskud af Q10, selen og zink. Dette bør dog afstemmes med en erfaren behandler. Her er fx Nanna Stigelgod inde for dette område. Hendes hjemmeside er: https://www.nannastigel.dk/blog

   Er der forskel på kvaliteten af de kosttilskud: Der er stor prisforskel men der er også stor kvalitetsforskel mellem producenterne. Et firma som Pharma Nord ligger i den dyere ende af skalaen men til gengæld kan du også være sikker på, at vitaminerne og mineraler optages af din krop. De har lavet forskning til at bakke denne påstand op.

   Råd angående kost, hudplejeprodukter, stress, miljøpåvirkning osv: Dette ligger desværre udenfor mit område så jeg har ikke lyst til at guide dig her. Men jeg kan igen henvise til Nanna Stigel, som er fertilitetsekspert. Hun har skrevet om det, du spørger om: https://www.blivgravid.nu/blog/

   Håber du får glæde af svaret. Hilsen Martin

   Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *