Om Sundhed og forebyggelse

Om Sundhedogforebyggelse

Sundhed indebærer sund kost og motion – det er de fleste bekendt med. Der, hvor vandene ofte bliver delt er, når det kommer til spørgsmålet om hvorvidt man skal supplere den sunde kost med ekstra vitaminer og mineraler. Medierne har ofte for vane at male et glansbillede om, at så længe man spiser sundt og varieret, så behøver man ikke tænke mere over ens sundhed. Dette er langt fra sandheden.

Videnskaben har efterhånden bevist rigtig mange gange, at det gavner helbredet, hvis man supplerer med ekstra vitaminer og mineraler. En af de seneste store nyheder fra videnskaben kommer fra Danmark. En stor undersøgelse fra Rigshospitalet viste, at man kan nedbringe risikoen for at dø af hjertesvigt med over 50 % ved at spise Coenzym Q10. En lignende undersøgelse fra Sverige viste samme overbevisende resultat, hvor hjertepatienter fik Q10 kombineret med mineralet Selen. Her faldt dødeligheden også med over 50 %.

Det er historier som disse der er med til at aflive myten om, at vitaminer og mineraler ikke har nogen virkning.

Denne side er til alle, der gerne vil informeres, informere og diskutere om hvad der sker inden for sundhed og forebyggelse. Deltag gerne i debatten her på siden eller på min facebookside.

Hvem er Sundhedogforebyggelse

Mit navn er Martin, og jeg er redaktør på denne side.

Jeg beskæftiger med til dagligt med farmaceutisk videnskab på Københavns Universitet. Målet med denne side er, at jeg gerne vil være med til at aflive myten om, at nutritional intervention (brugen af kosttilskud) ikke er nyttigt. Jeg holder mig dagligt opdateret om nyheder indenfor mit område. Nogle gange skriver jeg selv et blogindlæg, andre gange viderebringer jeg blot andre spændende historier. Under fanen links og referencer findes en række sider, som jeg bruger til at få et overblik.

Jeg interesserer mig mest for Coenzym Q10 og mineralet selen, pga stoffernes store effekt på hjertet og immunforsvaret. Dog er jeg også meget interesseret i D-vitamin og vitamin B12.

Jeg driver udelukkende siden i min fritid, hvorfor mine opslag på Facebook ofte er på skæve tidspunkter. Meningerne her på siden er mine egne og hvis jeg linker til specifikke sider/produkter, så er det fordi, jeg godt kan stå inde for disse. Jeg får heller ikke kommision fra nogle firmaer.

Folk skal være mere end velkommen at skrive til mig hvis der skulle være spørgsmål. Se nedenfor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *